kunstkabaal Tilburg; kunsteducatie; kinderkunstkaravaan; kunstkaravaan; Tilburg; kinderkunsteducatie; jeugd; jongeren; kunst; educatie; workshop; cursus

Onderwijs

 

Kunstkabaal biedt kunsteducatie aan kinderen en jongeren omdat wij van mening zijn dat het niet alleen ontzettend leuk is maar daarnaast ook essentieel voor de ontwikkeling van ieder kind. Wij zijn ervan overtuigd dat de invloeden van kunsteducatie ver buiten het terrein van de kunsten zelf reiken. Zo leer je door middel van kunsteducatie op een creatieve manier problemen oplossen. Dit kan je prestaties, bijvoorbeeld in andere vakken op school, ten goede komen. Daarnaast biedt kunsteducatie veel ruimte aan de individuele ontwikkeling van het kind en zal er voldoende aandacht zijn voor eigen ideeën, interesses en behoeften.

Kunstkabaal zet in op het in op het onderzoekende vermogen van de kinderen/jongeren en wil door middel van creëren en reflecteren bijdragen aan en een kritischer, sociaal vaardiger en weerbaarder mens.

 

Wij kunnen gericht aanbod ontwikkelen daar waar de school de kennis en ervaring voor een bepaalde culturele competentie niet in huis heeft. We maken losse workshops en lessenreeksen op maat, aansluitend bij de onderwijscompetenties.

 

Bijvoorbeeld: in de periode januari t/m juli 2018 verzorgden wij het kunstonderwijs op maat voor kindercampus Oculus, groep 1 tot en met 8. De lessen sloten aan op de actuele projecten uit de Jeelo-methode.

Ook zijn wij te vinden in de CIST brochure.

 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het mailformulier